• Κάσσα Όλγα

Πώς συντηρούμε τα δερμάτινα υποδήματα ανάλογα με τον τύπο του δέρματός τους


Το δέρμα αποτελεί ένα ιδιαίτερα εύχρηστο φυσικό υλικό με πολύ καλή αντοχή και αυτός είναι ο κύριος λόγος που ακολουθεί την εξέλιξη του ανθρώπου εδώ και χιλιάδες χρόνια. Στην πραγματικότητα μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποιο ιδανικό υποκατάστατο συνθετικό υλικό από κανένα εργαστήριο που θα μπορέσει να το ανταγωνιστεί επάξια όσων αφορά την αντοχή του, την υφή και την ποιοτική του όψη που ξεχωρίζει. Απ' την άλλη πλευρά έχουμε μεγάλη εξέλιξη στις τεχνικές ποιοτικής βυρσοδεψίας, επεξεργασίας και χρωματισμού των δερμάτων με αποτέλεσμα να εξασφαλίζουμε μεγαλύτερη αντοχή στα δέρματα με παράλληλη ανάδειξη της ομορφιάς τους. Όπως κάθε πράγμα έτσι και το δέρμα για να διατηρηθεί σωστά θα πρέπει να το φροντίζουμε με το κατάλληλο τρόπο και τα σωστά μέσα, προκειμένου να έχει καλή διάρκεια ζωής. Αυτό που συχνά κάνουμε λάθος όσων αφορά τη συντήρησή του είναι ότι βάζουμε όλα τα δερμάτινα σε μια κατηγορία, ενώ έχουν διάφορους τύπους και βάση αυτών θα πρέπει να ακολουθούμε και τη σωστή μέθοδο καθαρισμού και συντήρησής τους. Μεγάλη έμφαση πρέπει να δίνουμε και στην αδιαβροχοποίησή τους , κάτι που επιτυγχάνεται με συγκεκριμένα προϊόντα. Ας δούμε σε αυτό το σημείο έστω και συνοπτικά κάποιες βασικές συμβουλές οι οποίες θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες.


Περιποίηση παπουτσιών από λείο δέρμα

Στην περίπτωση των παπουτσιών που είναι κατασκευασμένα από λείο δέρμα τα καθαρίζουμε με τα ειδικά καθαριστικά για λείο δέρμα ώστε να απομακρύνουμε αποτελεσματικά τη βρωμιά από την επιφάνειά τους. Δεν χρησιμοποιούμε οποιονδήποτε τύπο καθαριστικού προϊόντος που περιέχει οξύ ή απορρυπαντικό γιατί και τα δύο αυτά συστατικά καταστρέφουν το δέρμα και το κάνουν να "γεράσει". Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η χρήση απορρυπαντικού καταστρέφει τα φυσικά έλαια του δέρματος. Υπάρχουν άλλωστε κατάλληλα σαπούνια για τον καθαρισμό δερμάτων. Μπορούμε λοιπόν να χρησιμοποιούμε ειδικό σαπούνι/σαμπουάν του οποίου η σύσταση προορίζεται μόνο για δερμάτινα υποδήματα. Μετά τον σωστό καθαρισμό των παπουτσιών μας θα πρέπει να τα βάψουμε με κάποια κρέμα βαφής -περιποίησης ουδέτερη ή στο χρώμα του δέρματός τους.


Περιποίηση δερμάτινων παπουτσιών από καστόρι

Τα δερμάτινα που είναι φτιαγμένα από καστόρι χρειάζεται να τα βουρτσίζουμε συχνά με την ανάλογη βούρτσα περιποίησης. Με αυτή την διαδικασία πετυχαίνουμε την απομάκρυνση της επιφανειακής σκόνης ή βρωμιάς του καστόρ και ταυτόχρονα χτενίζουμε το πέλος του. Έτσι όχι μόνο δίνουμε περισσότερη διάρκεια ζωής στα δερμάτινά μας αλλά φαίνονται πάντα όμορφα και έχουν απαλή υφή. Γενικά σας συνιστούμε να καθαρίζετε όλα τα παπούτσια σας σε τακτική βάση, ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης τους. Έτσι απομακρύνετε την βρομιά που τα κάνει πιο σκληρά και πιο ευαίσθητα σε σκασίματα και τσάκες. Η μέθοδος καθαρισμού για τα καστόρια είναι η εξής: Βουρτσίζουμε πρώτα την επιφάνεια και έπειτα την καθαρίζουμε με ειδικό καθαριστικό για καστόρι.Αφήνουμε να στεγνώσει κι έπειτα ξαναβουρτσίζουμε απαλά. Εάν μετά από πολύ και συχνή χρήση αντιληφθούμε αποχρωματισμό της επιφάνειας, ο καλύτερος τρόπος για να το επαναφέρουμε στην αρχική του μορφή είναι χρησιμοποιώντας ειδική καστορίνη σε σπρέι, ειδική κρέμα για καστόρι ή ακόμη και βαφή σε υγρή μορφή πάλι ειδική για καστόρι.


Αδιαβροχοποίηση δερμάτινων παπουτσιών

Όταν μιλάμε για αδιαβροχοποίηση ενός δερμάτινου παπουτσιού, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι ότι θέλουμε να το κάνουμε ανθεκτικό στο νερό. Δεν αφορά όμως μόνο αυτό μιας και αν η όλη διαδικασία γίνει με τα κατάλληλα προϊόντα καταφέρνουμε παράλληλα να προστατεύσουμε το δερμάτινό μας από διάφορους ανεπιθύμητους λεκέδες όπως το ποτό, τον καφέ και το λάδι. Για το σκοπό αυτό κυκλοφορούν στο εμπόριο ειδικά σπρέϊ με τα οποία ψεκάζουμε την επιφάνεια του δερμάτινου από απόσταση 20 εκατοστών και αφού στεγνώσει το βουρτσίζουμε με μια απαλή βούρτσα για να το γυαλίσουμε.


Για να δείτε τα δερμάτινα υποδήματα του theshofactory μπείτε στο ακόλουθο link:

https://www.theshoefactory.gr/andrika-klassika

Επιμέλεια: Κάσσα Όλγα


21 προβολές0 σχόλια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΗΛ: +30.210 7701250 / INFO@THESHOEFACTORY.GR
ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΜΟΥΣΚΟΥ 6 - 8 & ΠΕΡΣΕΠΟΛΕΩΣ ΑΝΩ ΙΛΙΣΙΑ, ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΤΚ 15771

αρχείο λήψης.png
logo_mous3.jpg

©2018 by theshoefactory.gr. Proudly created by intelligent corporation

0
  • theshoefactory.gr facebook
  • THE SHOEFACTORY.GR INSTAGRAM
  • THESHOEFACTORY.GR TWITTER
  • THESHOEFACTORY.GR PINTEREST
THE SHOE FACTORY, THESHOEFACTORY.GR, παπουτσια αντρικα και γυναικεια, παδικα παπουτσια, μεγαλες πρσφορες σε παπουτσια