• Κάσσα Όλγα

Τα 10 πιο παράξενα ζευγάρια παπουτσιών στον κόσμο

Καθώς η μόδα των υποδημάτων αλλάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα και μας φέρνει στο προσκήνιο σχέδια άλλοτε συνοδευόμενα από συντηρητικά μοτίβο και άλλοτε από πιο εκκεντρικές γραμμές, δε λείπουν διαχρονικά και οι εξαιρέσεις, οι οποίες τραβάνε τα βλέμματα εξαιτίας της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζουν. Δεν είναι λίγες οι φορές που η τοπική κουλτούρα των λαών και η εκάστοτε εθιμοτυπική τους φιλοσοφία, έχουν καθορίσει από κοινού συγκεκριμένο ύφος ακόμα και στη μορφή των υποδημάτων. Ξεχωρίσαμε δέκα από τα πιο παράξενα ζευγάρια παπουτσιών που υπάρχουν στον κόσμο και σας τα παρουσιάζουμε.


Cantabrian AlbarcasΑυτό το παραδοσιακό παπούτσι ήταν συνηθισμένο για τους αγρότες της Κανταβρίας, στη βόρεια περιοχή της Ισπανίας. Αυτά τα παπούτσια ήταν ιδανικά για να κρατήσουν τα πόδια τους υπερυψωμένα στη γη κρατώντας τα έξω από στοιχεία του εδάφους, συμπεριλαμβανομένης της λάσπης, του χιονιού, και ιδιαίτερα των περιττωμάτων από τις αγελάδες που φρόντιζαν. Αυτά τα παπούτσια κατασκευάζονταν από οξιά, σημύδα ή καρυδιά και οι πάτοι μπορούσαν να αντικατασταθούν όταν φθείρονταν. Όσο για το στυλ, αυτά τα παπούτσια είχαν μια ιδιαίτερη αποτύπωση σχεδίου στο μπροστινό τους τμήμα που τα έκαναν ακόμα πιο εντυπωσιακά.


Jika-tabi


Αυτά τα παπούτσια είναι ιαπωνικής προέλευσης και χρησιμοποιούνται επίσης για εξωτερικές μετακινήσεις. Είναι γνωστά ως μπότες tabi και κατασκευάζονται σύμφωνα με τις παραδοσιακές ιαπωνικές κάλτσες που έχουν διαχωρισμένες τσέπες. Αυτά τα παπούτσια είναι σκληρά -σαν μποτάκια και φτιάχνονται από βαριά και ανθεκτικά υλικά, ενώ οι σόλες τους είναι από καουτσούκ. Συνήθως οι Ιάπωνες που φοράνε αυτά τα παπούτσια είναι αγρότες ή εργάτες γενικών κατασκευών. Αρκετοί προτιμούν αυτές τις ελαστικές, εύκαμπτες σόλες ακόμα στις νεότερες εκδόσεις του παπουτσιού.


Geta


Ποιος θα φαντάζονταν ότι πρόκειται για Ιαπωνικά σανδάλια και μάλιστα ότι η βάση τους θα είναι φτιαγμένη από ξύλο; Και αυτά τα παπούτσια είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να κρατάνε υπερυψωμένα τα πόδια από το έδαφος, ενώ ενδυματολογικά τα συνδυάζουν με τα κιμονό και τα παραδοσιακά yukata. Τα Geta είναι ιδιαίτερα δημοφιλή τους καλοκαιρινούς μήνες και δεν είναι λίγες οι φορές που συνδυάζονται με "δυτικό" ρουχισμό. Υπάρχουν διάφοροι τύποι geta, με τα πιο δημοφιλή να είναι κατασκευασμένα από ξύλινη σανίδα και να έχουν υφασμάτινα λουριά που περνάνε και κάνουν διχάλα ανάμεσα στα δάχτυλα.


Ανδρικά παπούτσια με τακούνια


Τα ψηλά τακούνια για τους άνδρες ήταν τα πιο μοντέρνα στη δεκαετία του 1700. Οι άνδρες ήθελαν να αναδείξουν τα πόδια τους, οπότε τα φανταχτερά παπούτσια με τακούνια και λεπτές κάλτσες ήταν η πιο επιθυμητή εμφάνιση. Ο Λουδοβίκου XIV ήταν πολύ κοντός, αλλά ως βασιλιάς ήθελε να φαίνεται ψηλός και δυνατός, οπότε φορούσε τα τακούνια για το σκοπό αυτό. Οι υπόλοιποι θέλοντας να αντιγράψουν το βασιλικό look έκαναν τα ανδρικά τακούνια ιδιαίτερα δημοφιλή. Τα τακούνια ήταν διακοσμημένα και είχαν κορδέλες, ροζέτες και πόρπες.


Πλεκτά παπούτσια από φλοιό σημύδας


Αυτά τα παπούτσια δεν είναι εντελώς διαφορετικά από τα σημερινά υποδήματα και θα μπορούσαν σχεδόν να περάσουν ως ένα από τα εκλεκτικά ζευγάρια των Toms. Δημοφιλή στα μέσα του 20ου αιώνα, αυτά τα παπούτσια τα φορούσαν καθημερινά στη Φινλανδία. Αυτά τα υποδήματα φλοιού σημύδας φορέθηκαν με υφασμάτινα ένθετα περιτυλίγματος ποδιού αλλά και σαν επικάλυψη πάνω από τα παπούτσια, για να τα προστατεύσουν. Πέραν του φλοιού σημύδας κατασκευάζονταν παράλληλα και από λινάρι ή φλοιό φλαμουριάς. Άλλες χώρες όπως η Νορβηγία, η Σουηδία και η Ρωσία έχουν όλοι τη δική τους εκδοχή για αυτά τα παπούτσια τα οποία δυστυχώς έχουν διάρκεια ζωής περίπου μόνο για μια εβδομάδα.


Ξύλινα νυφικά παπούτσια


Αυτά τα νυφικά παπούτσια δημιουργήθηκαν από τους άντρες των χωριών για τη μελλοντική τους νύφη, και όσο ψηλότερη ήταν η άκρη, τόσο περισσότερη αγάπη είχε για το κορίτσι του. Αρχικά από την κοιλάδα Bethmale, αυτά τα παπούτσια χρονολογούνται από τον 9ο αιώνα, όταν οι χωρικοί κατέλαβαν ένα μαυριτανικό στρατόπεδο που είχε απαγάγει τις γυναίκες του χωριού τους. Στη συνέχεια, οι χωρικοί τρύπησαν τις καρδιές των εχθρών τους με τις αιχμηρές άκρες των τσόκων τους για να γιορτάσουν την ανακατάληψη.


Lotus Shoes


Στην Κίνα, όσο μικρότερα ήταν τα πόδια σας, τόσο το καλύτερο. Αλλά για να καταφέρνατε να κάνετε τα πόδια σας τόσο μικρά, θα έπρεπε να τα εκπαιδεύσετε, να τα συσφίξετε και να τα αναγκάσετε να είναι έτσι. Και εδώ είναι που αποκτούν χρηστική σημασία τα παπούτσια Lotus. Οι γυναίκες της Κίνας φορούσαν αυτά τα παπούτσια από τον 10ο αιώνα καθ 'όλη τη διάρκεια του 2009, μέχρις ότου το εργοστάσιο παπουτσιών Zhiqiang ανακοίνωσε ότι θα συνέχιζε να φτιάχνει τα συγκεκριμένα παπούτσια μόνο για ειδικές παραγγελίες. Η παράδοση ήταν ότι ως μέρος της προίκας της, κάθε νύφη θα έφτιαχνε αρκετά ζευγάρια από τα συγκεκριμένα παπούτσια όχι μόνο να επιδείξει τη χειροτεχνία της, αλλά και τα μικρά της πόδια. Στη συνέχεια, αφού παντρεύονταν, θα έκανε δώρο από ένα ζευγάρι σε κάθε της κουνιάδα, σε μια τελετή που ονομάστηκε "διαιρώντας τα παπούτσια". Συχνά τα παπούτσια ήταν κατασκευασμένα από μαύρο βαμβάκι ή μετάξι, με μια πιο επίπεδη φτέρνα. Για να προστατέψουν τα παπούτσια από τους βρώμικους δρόμους, μερικές φορές τους έβαζαν σιδερένια ή ξύλινα καρφιά έτσι ώστε να είναι υπερυψωμένα από το έδαφος για να μην καταστραφούν τα υφάσματα και τα λεπτά υλικά.


Μεξικάνικες μυτερές μπότες


Αυτό το μοντέρνο στυλ μπότας έχει σχεδιαστεί με το μπροστινό τμήμα να έχει πολύ μυτερή άκρη και είναι ιδιαίτερα δημοφιλή για μερικούς άνδρες σε επαρχίες του Μεξικού. Αυτές οι μπότες προέρχονται από την Matehuala του Μεξικού και έγιναν δημοφιλείς την ίδια εποχή με την "Trance Music". Έχουν γίνει δε τα προτιμώμενα παπούτσια για χορό σε αυτό το είδος μουσικής.


Παπούτσια χωρίς τακούνι


Τα παπούτσια χωρίς τακούνι ήρθαν για πρώτη φορά στο προσκήνιο το 2007 και στη συνέχεια εθεάθησαν παντού χάρη στη Victoria Beckham αργότερα μέσα στο 2008. Ο σχεδιαστής ισχυρίζεται ότι παρόλο που αυτά τα παπούτσια φαίνονται περισσότερο από οδυνηρά για να φορεθούν, στην πραγματικότητα δε βλάπτουν το άτομο που τα φορά ούτε του προκαλεί δυσφορία. Σύμφωνα πάλι με τον σχεδιαστή είναι απόλυτα ισορροπημένα. Όταν τα κορίτσια έρχονται για να τους πάρουμε μέτρα , φαίνονται λίγο αποθαρρημένες , αλλά στο τέλος λένε ότι είναι σαν να φορούν κανονικά παπούτσια.


Vibram Five-Fingers


Αυτά τα παπούτσια μπορεί να μην είναι παραδοσιακά, αλλά αποτελούν τον καλύτερο φίλο κάθε δρομέα, καθώς είναι τα ιδανικότερα για την ύπαιθρο , σύμφωνα με τους ανθρώπους που τα αγαπούν. Αυτά τα μινιμαλιστικά παπούτσια έχουν σχεδιαστεί για να σας κάνουν να νιώθετε ότι δεν τα φοράτε καν. Με τις ευέλικτες σόλες και το σχήμα ποδιών που έχουν, αυτά τα παπούτσια έχουν χώρο για καθένα από τα δάχτυλα των ποδιών σας. Αυτά τα υποδήματα των "πέντε δάχτυλων" έγιναν αρχικά για τους αθλητές των γιοτ προκειμένου να τους βοηθήσουν να παραμένουν σταθεροί στο κατάστρωμα χωρίς τη βαριά αίσθηση των κανονικών τους παπουτσιών.


Πηγή:http://www.oddee.com

Αν όλα αυτά τα βρήκατε ενδιαφέροντα, αλλά θέλετε να πάτε σε πιο <<φυσιολογικές>> γραμμές, κλέψτε λίγα λεπτά να δείτε τις νέες μας παραλαβές σε υποδήματα στα ακόλουθα link:

https://www.theshoefactory.gr/gynaikeia-nees-paralabes

https://www.theshoefactory.gr/andrika-nees-paralabes

Επιμέλεια: Κάσσα Όλγα

50 προβολές0 σχόλια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΗΛ: +30.210 7701250 / INFO@THESHOEFACTORY.GR
ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΜΟΥΣΚΟΥ 6 - 8 & ΠΕΡΣΕΠΟΛΕΩΣ ΑΝΩ ΙΛΙΣΙΑ, ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΤΚ 15771

αρχείο λήψης.png
logo_mous3.jpg

©2018 by theshoefactory.gr. Proudly created by intelligent corporation

0
  • theshoefactory.gr facebook
  • THE SHOEFACTORY.GR INSTAGRAM
  • THESHOEFACTORY.GR TWITTER
  • THESHOEFACTORY.GR PINTEREST
THE SHOE FACTORY, THESHOEFACTORY.GR, παπουτσια αντρικα και γυναικεια, παδικα παπουτσια, μεγαλες πρσφορες σε παπουτσια