• Κάσσα Όλγα

Τρόποι και μυστικά για να <<ανοίξετε>> τα στενά υποδήματα

Ενημερώθηκε: 25 Ιουν 2020


Πόσες ήταν εκείνες οι φορές που μας άρεσε τόσο πολύ η γραμμή και το σχέδιο σε ένα καινούργιο υπόδημα στη βιτρίνα - το οποίο παρόλο που μας στένευε κάπως ή δεν μας κάθονταν απόλυτα στο πόδι μας, το ερωτευθήκαμε παράφορα και το αγοράσαμε με το σκεπτικό ότι θα <<ανοίξει>> λίγο με το περπάτημα; Η αλήθεια είναι ότι όλοι μας έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση και για χειμωνιάτικο, αλλά και για καλοκαιρινό υπόδημα.

Υπάρχουν βέβαια και εκείνες οι περιπτώσεις που επενδύσαμε εις γνώση μας σε ένα αρκετά ακριβό παπούτσι το οποίο θεωρήσαμε ιδιαίτερα κομψό και γοητευτικό για το στυλ μας, αλλά στην πορεία και κατά τη συχνή του χρήση διαπιστώσαμε ότι μας πίεζε τόσο πολύ στο καθημερινό μας βάδισμα, αφήνοντάς μας ένα αίσθημα βαθιάς απογοήτευσης για την επιλογή που κάναμε.

Για να μην αναφερθούμε και στις γόβες - ένα must συνοδευτικό του ενδυματολογικού look κάθε γυναίκας , οι οποίες δείχνουν να ζορίζουν τις περισσότερες από εμάς όταν τις φοράμε για πρώτη φορά.

Η επιθυμία να <<ανοίξουμε>> ένα παπούτσι συναντάται πολύ συχνά στα χειμωνιάτικα υποδήματα και ιδιαίτερα στο χρονικό εκείνο σημείο όπου καλούμαστε να μεταβούμε απότομα από τα ανοιχτά παπούτσια του καλοκαιριού και τα πόδια μας έχουν <<απλώσει>> όπως λέμε στην καθημερινή γλώσσα - στα χειμωνιάτικά τα οποία ξαφνικά νιώθουμε ότι μας πιέζουν από παντού…

Πριν λοιπόν καταλήξουμε στη λύση του τσαγκάρη για να μας ανοίξει λίγο τα παπούτσια στο καλαπόδι, ας δούμε μερικά από τα έξυπνα trick που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου χρόνια τώρα και υπόσχονται εύκολους και απλούς τρόπους για να ανοίξετε από μόνοι σας τα στενά υποδήματα χωρίς να τα καταστρέψετε. Σίγουρα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν έχουν 100% επιτυχία σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά είναι αρκετοί εκείνοι που εφαρμόζοντας τις τεχνικές αυτές είχαν πολύ καλά αποτελέσματα. Επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε συνοπτικά τις πιο δημοφιλής και τα συμπεράσματα κατόπιν δοκιμής είναι αποκλειστικά δικά σας.


ΤΕΧΝΙΚΗ 1- Ψεκασμός με οινόπνευμα


Σύμφωνα με αυτή τη τεχνική (την οποία κιόλας θα συναντήσετε με δύο παραλλαγές), χρησιμοποιείτε οινόπνευμα και το βάζετε μέσα σε ένα κενό μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάζετε το εσωτερικό των παπουτσιών στα σημεία που σας πιέζουν μέχρι να έχουν βραχεί ελαφρώς και κατόπιν τα βάζετε για να περπατήσετε μέχρι να στεγνώσει το οινόπνευμα. Αν χρειαστεί μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να αισθανθείτε απόλυτη άνεση. Η δεύτερη παραλλαγή είναι να πάρετε ένα ζευγάρι από τις βαμβακερές σας κάλτσες, να τις βουτήξετε σε ένα μπολ με οινόπνευμα, να τις στύψετε και μετά να τις βάλετε για να περπατήσετε με τα παπούτσια μέχρι να στεγνώσει πάλι το οινόπνευμα. Σε δερμάτινα παπούτσια μη δοκιμάσετε καθόλου τη συγκεκριμένη τεχνική με το οινόπνευμα γιατί ξηραίνει και καταστρέφει το γνήσιο δέρμα.


ΤΕΧΝΙΚΗ 2- Διάνοιξη με βίδα ανοίγματος παπουτσιών


Στην τεχνική αυτή θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα ειδικό εργαλείο το οποίο είναι πιο γνωστό με την ξένη ονομασία του - ως <<shoe stretcher>> και μπορείτε να το προμηθευτείτε από αρκετά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά τον κόσμο σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή. Το εργαλείο αυτό αποτελείται από δύο κινητά τμήματα τα οποία ρυθμίζονται όσων αφορά το άνοιγμά τους με τη βοήθεια μιας λαβής η οποία διαθέτει βίδα στο ενδιάμεσο, έτσι ώστε να ορίσετε εσείς την επιθυμητή διάνοιξη στο παπούτσι σύμφωνα με το εκάστοτε μέγεθός του.


ΤΕΧΝΙΚΗ 3- Χρήση θερμού αέρα


Είναι ίσως η πιο διαδεδομένη και δημοφιλής τεχνική αυτή τη στιγμή από άποψη χρήσης. Σύμφωνα με την τεχνική αυτή φοράτε το ζευγάρι παπουτσιών που σας στενεύει με χοντρές αθλητικές κάλτσες και τα θερμαίνετε για δύο λεπτά με ένα κοινό σεσουάρ μαλλιών, φροντίζοντας παράλληλα να λυγίζετε τα δάχτυλα και τις πατούσες σας, ώστε να <<ξεχειλώσετε>> τα σημεία που σας στενεύουν. Σε δεύτερο στάδιο συνεχίζετε να περπατάτε στο χώρο με τα παπούτσια μέχρι να κρυώσουν. Κατόπιν βγάζετε τις κάλτσες και βλέπετε αν δεν σας στενεύουν πια τα παπούτσια. Αν το στένεμα επιμένει σε κάποια σημεία, απλά επαναλαμβάνετε τη διαδικασία. Η τεχνική αυτή έγινε γρήγορα δημοφιλής κυρίως γιατί χρησιμοποιείται για το άνοιγμα της στενής γόβας.


ΤΕΧΝΙΚΗ 4- Χρήση ειδικών σπρέι ανοίγματος υποδημάτων


Μία εύκολη και ασφαλής λύση για να ανοίξετε τα παπούτσια που σας στενεύουν, είναι τα ειδικά σπρέι και οι αφροί που κυκλοφορούν στο εμπόριο και είναι κατασκευασμένα για αυτή τη δουλειά. Στο ελληνικό εμπόριο η αλήθεια είναι ότι δεν θα καταφέρετε να βρείτε μεγάλη γκάμα τέτοιων προϊόντων, αλλά σε δικτυακά καταστήματα του εξωτερικού θα ανακαλύψετε πολλά τέτοια σκευάσματα που εγγυώνται άριστα αποτελέσματα.


ΤΕΧΝΙΚΗ 5- Διάνοιξη με ψύξη


Στην τεχνική αυτή, βασικός μας σύμμαχος είναι η επίδραση των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών στα κατασκευαστικά υλικά των υποδημάτων. Σύμφωνα με αυτήν, παίρνουμε δύο σακουλάκια τα οποία σφραγίζουν καλά, τα γεμίζουμε με νερό και τα σφηνώνουμε μέσα στα παπούτσια. Κατόπιν τα βάζουμε για λίγη ώρα στην κατάψυξη. Όταν τα βγάλετε θα διαπιστώσετε ότι το δέρμα τους θα έχει μαλακώσει. Τα φοράτε και τα περπατάτε για λίγη ώρα στο χώρο σας μέχρι να πάρουν τη νέα επιθυμητή φόρμα. Αν δε βρίσκετε τέτοια σακουλάκια μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε βρεγμένα χαρτιά, τα οποία τα κάνετε μπαλάκια, τα χώνετε πάλι μέσα στα παπούτσια και τοποθετείτε πάλι τα παπούτσια στην κατάψυξη.


Πηγές: https://www.improvisedlife.com/

https://www.self.com/

https://www.onegoodthingbyjillee.com/

Σύνταξη/Επιμέλεια: Κάσσα Όλγα

673 προβολές0 σχόλια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΗΛ: +30.210 7701250 / INFO@THESHOEFACTORY.GR
ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΜΟΥΣΚΟΥ 6 - 8 & ΠΕΡΣΕΠΟΛΕΩΣ ΑΝΩ ΙΛΙΣΙΑ, ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΤΚ 15771

αρχείο λήψης.png
logo_mous3.jpg

©2018 by theshoefactory.gr. Proudly created by intelligent corporation

0
  • theshoefactory.gr facebook
  • THE SHOEFACTORY.GR INSTAGRAM
  • THESHOEFACTORY.GR TWITTER
  • THESHOEFACTORY.GR PINTEREST
THE SHOE FACTORY, THESHOEFACTORY.GR, παπουτσια αντρικα και γυναικεια, παδικα παπουτσια, μεγαλες πρσφορες σε παπουτσια